/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Site-ul unui minister din Ucraina a fost atacat de hackeri. Aceștia cer o răscumpărare în bitcoin

missing
24 aprilie 2018, ora 13:44

În jurul orei 07:34 GMT, într-un mesaj postat în engleză pe site-ul menţionat hackerii cereau o răscumpărare în bitcoin pentru deblocarea paginii web a ministerului.

Potrivit publicaţiei ucrainene Novoe vremea, hackerii au cerut o răscumpărare de 0,1 bitcoin (în jur de 900 de dolari). „Fişierele voastre cele mai importante au fost criptate (…). Poate că sunteţi acum în căutarea unor modalităţi de a recupera fişierele, dar vă pierdeţi timpul! Nimeni nu vă poate decripta fişierele fără serviciul nostru special de decriptare”, se spune în mesajul trimis de hackeri.

În cazul în care autorităţile nu vor plăti răscumpărarea cerută, atacatorii cibernetici ameninţă să distrugă întreaga informaţie de pe site-ul Ministerului Energiei în termen de zece ore, conform portalului Capital.ua.

„Specialiştii noştri lucrează chiar acum … Nu ştim cât va dura până când problema va fi rezolvată”, a spus purtătoarea de cuvânt citată. „Ukrenergo, Energoatom – totul este în regulă cu site-urile lor, doar site-ul nostru nu funcţionează”, a adăugat ea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram