/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Peste 11.000 de locuri de muncă rămân vacante. Se caută cusători, asistente medicale și educatori

24 aprilie 2018, ora 12:51

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2493 locuri de muncă vacante, constituind cca 22% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 8983 locuri de muncă, ce constituie 78% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care aproximativ 3000 mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (453), îngrijitor încăperi de producție și serviciu (132), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram