/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Copiii din diasporă, încurajați să învețe limba română. Vor primi în dar peste 400 de cărți

24 aprilie 2018, ora 09:40

Totodată, copiilor din diasporă le vor fi expediate alte 2.800 de cărți scrise de autori români, precum Ion Creangă și Grigore Vieru. Prin această inițiativă, Guvernul Republicii Moldova susține păstrarea identității lingvistice a copiilor din diasporă, conectarea la valorile neamului și promovarea tradițiilor populare.

Manualul și ghidul metodologic care îl însoțește au fost elaborate de către un grup de experți de la Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova, conform curriculumului la limba română pentru Centrele Educaționale din Diasporă, aprobat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. De asemenea, a fost valorificată și experiența profesorilor de limbă română din diasporă.

Foto: cancelaria.gov.md

Foto: cancelaria.gov.md

Foto: cancelaria.gov.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram