Lucrările de construcție a unui bloc de locuinţe de pe str. Alba Iulia, SISTATE

Primăria municipiului Chişinău a informat astăzi despre sistarea lucrărilor de construcţie a unui bloc de locuinţe în limitele terenului privat din str. Alba Iulia, 2.

Aceasta după ce primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, împreună cu reprezentanţii Agenţiei supraveghere tehnică, a inspectat astăzi şantierul respectiv, ca urmare a sesizărilor venite din partea locatarilor blocurilor de locuinţă din preajmă.

În urma discuţiilor avute cu locatarii şi a examinării documentaţiei de proiect, s-a luat decizia de a suspenta lucrările de construire.

Agentului economic i-a fost înmânată o prescripţie de sistare a lucrărilor, iar şantierul a fost închis.

„Vom examina suplimentar documentaţia de proiect şi actele care au stat la baza eliberării autorizaţiei de construire. Vom iniţia o discuţie cu antreprenorul obiectivului şi poate reuşim să ajungem la un numitor comun pentru a amenaja acest spaţiu din interiorul curţii blocurilor de locuinţe, iar obiectivul să fie construit în altă parte”, a menţionat primarul interimar Silvia Radu.

Litigiul între locatarii blocurilor de locuinţă de pe str. Alba Iulia şi agentul economic care deţine în proprietate un teren în preajmă durează de mai bine de 10 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.