/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Expert: Moldova a beneficiat de cel mai redus volum de granturi din ultimii 10 ani

missing
23 aprilie 2018, ora 15:41

„Tendința neplăcută se menține deja al treilea an consecutiv. Iar suma totală a ratărilor în ultimii 3 ani se ridică la 6,1 miliarde lei. Creșterea masivă a suportului extern s-a văzut foarte clar în perioada 2013-2014, când sprijinul financiar extern sub formă de granturi a ajuns la 4 miliarde de lei”, susține economistul.

Ioniță menționează că, acest sprijin trebuia să crească și în următoarea perioadă și să ajungă la cel puțin 8 miliarde de lei anual. „Însă din nefericire acest lucru nu a avut loc. Autoritățile Republicii Moldova au obligația în regim de urgență să restabilească relația de încredere cu partenerii externi fără de care este imposibilă susținerea financiară a țării”, subliniază Ioniță.

Acesta afirmăc că, fără suport extern Moldova nu are cum să-și dezvolte infrastructura sa, care se află într-o stare deplorabilă, nu are cum realiza reformele necesare și nu poate crește competitivitatea economiei și a produselor sale atât pe piața externă cât și internă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram