Doi polițiști au mers la o capelă pentru a debloca un telefon cu amprenta unui om decedat

Doi poliţişti din Florida au mers la o capelă din Clearwater pentru a debloca un smartphone cu degetele mortului căruia i-a aparţinut dispozitivul, potrivit presei locale. Bărbatul a fost ucis în luna martie de un alt poliţist, la un semafor.

Victoria Armstrong, logodnica mortului, numit Linus F. Phillip, a declarat că acest incident a făcut-o să se simtă „violată”. Deşi oamenii legii nu au încălcat legea făcând acest lucru, acţiunea lor ridică multe probleme de etică.

Telefonul nu s-a deblocat, însă, în acest caz, prin această metodă. Senzorii de amprentă sunt făcuţi să funcţioneze doar atunci când detectează semne de viaţă.

Totuşi, potrivit unor surse, autorităţile din SUA folosesc frecvent degetele morţilor pentru a le debloca smartphone-urile iPhone. Problema semnelor de viaţă a fost rezolvată, cumva.

Locotenentul Randall Chaney, reprezentantul poliţiei din Largo, a declarat că este prima dată când s-a încercat deblocarea unui smartphone prin această metodă în unitatea respectivă. Potrivit lui, oamenii legii speră să găsească în telefon probe pentru finalizarea anchetei morţii bărbatului, dar şi pentru un alt caz, în care Phillip este suspectat de trafic de droguri.

Poliţia susţine că bărbatul de 30 de ani a fost ucis la un semafor după ce a atacat un poliţist, dar familia lui Phillip nu crede acest lucru.

Sursa: Go4it.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.