„Trebuie să fie adaptați pentru a trăi în epoca informațională”. Din 1 septembrie copiii din clasa întâi vor studia un nou obiect

elevi diez

Din 1 septembrie copiii din clasa întâi vor studia educația digitală. Despre aceasta a declarat Pavel Filip, la Moldova ICT Summit: „Vrem să producem generații care dau dovadă de creativitate, ingeniozitate și gândire out-of-the-box”.

„Industria IT, educația reprezintă viitorul Republicii Moldova. În epoca informațională, scopul educației este nu doar de a genera cunoștințe, ci de a oferi posibilități pentru ca un copil să se inventeze, să se descopere, astfel încât să producem generații capabile să creeze, generații care dau dovadă de creativitate, ingeniozitate și gândire out-of-the-box”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, Filip a relatat despre necesitatea revizuirii curriculei școlare, așa încât copiii să fie adaptați pentru a trăi și a se dezvolta în epoca informațională. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării elaborează, în prezent, conceptul modulului educație digitală, parte componentă a disciplinei educație tehnologică, care va fi studiat începând cu 1 septembrie de către elevii din clasa întâi. În același timp, pentru pregătirea profesorilor, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” va fi lansat proiectul pilot „Clasa viitorului”, care presupune crearea unui centru de perfecționare dotat cu echipamente de ultimă generație

„Investițiile în educație au costuri, este adevărat, dar trebuie să înțelegem că la fel de mult sau poate chiar mai mult ne costă lipsa acestor investiții. Suntem conștienți de aceste lucruri, există toată deschiderea Guvernului și o să simțiți acest suport în continuare”, a adăugat prim-ministrul.

 

În acest an, Moldova ICT Summit 2018 a reunit peste 400 de participanți. Evenimentul este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, în parteneriat cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Guvernului Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente