Ex-solistul moldovean al trupei rusești „Премьер Министр” împreună cu faimosul DJ rus, Fedor Fomin, vor lansa o colecție de muzică lăutărească

collage

Binecunoscutul DJ și producător Fedor Fomin alături de fostul solist al formației „Премьер Министр” și concetățeanul nostru, Veaceslav Bodolica, pregătesc realease-ul digital pentru o colecție de muzică lăutărească înregistrată de artiști emeriți ai Republicii Moldova. Lansarea va avea loc pe 25 aprilie.

Pe 25 aprilie, pe toate platformele digitale ale lumii, va avea loc lansarea oficială a colecției de muzică lăutărească înregistrată de „Artistul emerit” al Republicii Moldova, Gheorghe F. Bodolica. Release-ul este planificat în ajunul zilei de naștere al artistului.

După cum a recunoscut Veaceslav Bodolica, albumul înregistrat în anul 2009 a fost un vis al artistului: „Vreau să dăruiesc întregii lumi o parte din Familia Bodolica. În ciuda faptului că Gheorghe Bodolica a fost un muzician celebru, acordionist, artist emerit, toată viața fiind înconjurat de muzică, niciodată nu a cântat în public, ci doar alături de familie.Așa a fost să fie că CD-ul a fost înregistrat la scurt timp până la moartea tatălui, toate copiile fiind împărțite foarte repede. Pentru că timpul nu bate pasul pe loc, acum avem ocazia să lansăm cu ajutorul prietenului meu bun, Fedor Fomin, în întreaga lume digitală, colecția de muzică lăutară realizată de Gheorghe Bodolica”, zice interpretul moldovean.

Potrivit artiștilor, albumul cuprinde muzică populară lăutărească, care astăzi nu este atât de des auzită în lumea noastră modernă. „Un frumos patrimoniu cultural realizat de muzicieni iscusiți. Mă bucur să particip la acest proiect pentru a publica o versiune digitală a acestui album. Acum, această muzică este disponibilă pentru toată lumea căreia îi place acest sunet” a comentat Fedor Fomin.

Albumul conține 12 cântece lăutărești, la înregistrarea cărora au participat cei mai buni muzicieni ai Republicii Moldova: Gheorghe Bodolica, Andrei Brudaru (clarinet), Vasilie Duminică (acordeon), Anatol Vițu (braci), Marin Bunea (vioară), Igor Drapac (contrabas), Valeriu Cașcaval (țambal), Mircea Guțu (regie sunet).

Albumul „Familia Bodolica” poate fi descărcat începând cu data de 25 aprilie de pe platformele: iTunes, Apple Music, Spotify și Yandex.Music.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente