A fost desemnat un prim candidat la funcția de șef-adjunct al CNA. Pentru al doilea va fi organizat un concurs nou

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lidia Chireoglo este candidatul desemnat la funcția de director-adjunct al Centrului Național Anticorupție. Decizia a fost luată în urma unui concurs desfășurat vineri, la care au participat cinci candidați. Asta după ce, unul din cei șase aspiranți la funcția de vice-director al CNA, Violina Şpac, s-a retras din concurs.

Astfel, la interviu au fost admiși Alexandr Patraşco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” a Ministerului de Interne, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova și Lidia Chireoglo – ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale din cadrul CNA.

Învingătoarea concursului, Lidia Chireoglo, are 37 de ani, este absolventă a facultății de drept economic a ULIM, are o experiență profesională de 13 ani în domeniul jurisprudenței, este căsătorită și are doi copii.

Amintim că, în activitatea sa, directorul Centrului este asistat de doi adjuncți. Prin urmare, va mai fi organizat un concurs pentru ocuparea celei de-a doua funcție de vice-director. Potrivit Legii CNA, candidatul ales urmează să fie votat de Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...