Greva angajaților Air France. Compania anulează 25% din zboruri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania aeriană Air France a estimat că 25% din zborurile sale vor fi anulate luni, în cea de-a zecea zi a grevei angajaților, care solicită majorarea salariilor, transmite Agerpres, preluând Reuters.

Luni, aproximativ 65% din cursele aeriene pe distanțe lungi și medii vor fi efectuate de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a informat Air France. De asemenea, 85% din zborurile pe distanțe scurte vor fi efectuate de pe aeroportul parizian Orly și alte aeroporturi regionale din Franța.

Vineri, președintele Air France a anunțat că va demara o procedură de consultări directe cu toți salariații companiei, care vor fi invitați să aprobe ultimele propuneri salariale formulate de echipa managerială, propuneri respinse de sindicate, adăugând că în cazul unui vot negativ va demisiona.

Jean-Marc Janaillac, care este și directorul general de la firma mamă Air France-KLM, a precizat că procedura de consultare prin vot electronic va începe în data de 26 aprilie și va dura până la începutul lunii mai. Salariații se vor pronunța asupra unei propuneri de majorare progresivă a salariilor cu 7% pe parcursul următorilor patru ani.

După zece zile de grevă, sindicatele de la Air France au promis că vor urma și alte acțiuni de protest la începutul lunii mai. Grevele personalului de la Air France au provocat companiei pierderi de 220 milioane de euro și au coincis cu acțiunile de protest demarate de angajații companiei naționale de căi ferate din Franța (SNCF), ceea ce a provocat întreruperi de amploare în transporturile din Franța.

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deținut în proporție de 17,6% de statul francez și în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve și conflicte de muncă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...