3321 de oameni au format „cel mai mare lanț de oameni care citesc“. Teoretic, recordul Indiei a fost depășit de România

record-citit-9

3321 de oameni au citit romanul „Desculț“ de Zaharia Stancu, în Piața Sfatului, în speranța că Brașovul va intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanț de oameni care citesc. Teoretic, recordul Indiei, de 3072 de oameni care citesc, dobândit anul trecut, a fost doborât de brașoveni. Practic, înregistrările vor fi trimise de organizatori la Guiness Book pentru omologare, fapt ce ar putea dura chiar și un an.

Cititori de toate vârstele s-au alăturat acestui eveniment și au așteptat la rând, care s-a intins pe aproape toată strada Republicii. După ce s-au înscris, sutele de participanți au așteptat cu răbdare să le vină rândul la microfon, în fața căruia s-a aflat o cameră de filmat. Pentru ca așteptarea să le fie mai ușoară, unii dintre participanți au… citit. Fiecare persoană a fost rugată să aducă o carte de care se poate despărți pe care să o schimbe cu alt pasionat de citit.

Evenimentul a fost deschis de prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, care a avut de citit un singur cuvânt: „Tudoreee“. Motivul pentru care organizatorii au ales romanul „Desculț“ de Zaharia Stancu este acela că textul are legătură cu Unirea Principatelor Române, iar în acest an România sărbătorește Centenarul Marii Uniri.

Printre participanți s-au aflat și străini. Printre ultimii 10 cititori s-au numărat și trei persoane din Slovacia, care înainte să citească au avut nevoie de o scurtă lecție de limba română.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente