/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Luni are loc Moldova ICT Summit 2018. Ediția va fi dedicată Tehnologiilor Informaționale în Educație

22 aprilie 2018, ora 19:32

Sectorul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din Moldova este în emergentă creștere și se confruntă deja cu un deficit acut de personal calificat, care ar răspunde cerințelor pieței. Pentru a soluționa această problemă și a crea un fundament solid pentru dezvoltarea în continuare a antreprenoriatului IT, este imperativă coagularea eforturilor tuturor partenerilor interesați pentru identificarea, definirea și implementarea soluțiilor cu impact în domeniul educației pentru sectorul TIC, a programelor și inițiativelor capabile să dezvolte ecosistemul necesar unei creșteri calitative și să confere țării noastre un avantaj competitiv incontestabil.

Astfel, ediția curentă a Moldova ICT Summit 2018 va fi dedicată educației TIC și aplicării TIC în educație, punând în discuție oportunități fără precedent, ce ar permite valorificarea la cel mai înalt nivel a potențialului țării. Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova și ai sectorului privat, experți internaționali de la Academia Khan, Oracle și alte organizații influente, vor participa la ediția 2018 a Moldova ICT Summit, pentru a împărtăși experiența și cunoștințele bazate pe cele mai bune practici în domeniu, cât și modalitățile de implementare ale acestora în parcursul Republicii Moldova spre a patra Revoluție Industrială.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi lansată o serie de inițiative majore pentru sistemul educațional din țară: Proiectul TwentyTU, programele comune în cadrul Parteneriatului Estic, Rețeaua națională de centre inovaționale Tekwill.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram