Cea mai vârstnică persoană din lume, Nabi Tajimaa, a murit la 117 ani

dzbdfbd
Foto: Cope

Cea mai bătrână persoană din lume, japoneza Nabi Tajimaa, murit sâmbătă la vârsta de 117 ani. Nabii s-a născut pe 4 august 1900, aceasta a avut peste 160 de descendenţi.

Tajima a încetat din viaţă sâmbătă pe insula sa natală Kikai, din regiunea Kagoshima, moartea sa a survenit din cauze naturale, totodată că Tajima fusese spitalizată din luna ianuarie, scrie agerpres.ro.

Tajima devenise cea mai vârstnică persoană din lume în septembrie 2017, după moartea jamaicancei Violet Brown, tot la vârsta de 117 ani, potrivit presei japoneze.

Cu toate acestea, Cartea Recordurilor nu o recunoscuse încă pe Tajima drept decana de vârstă a omenirii, anunţând în schimb pe 10 aprilie că acest titlu îi revine japonezului Masazo Nonaka, în vârstă de 112 ani.

Japonia, cunoscută pentru speranţa ridicată de viaţă a locuitorilor săi, se poate lăuda ca fiind ţara mai multor decani de vârstă, printre care Jiroemon Kimura, decedat în iunie 2013 la vârsta de 116 de ani, sau Sakari Momoi, care a murit în luna iulie 2015 la 112 de ani.

În Japonia au fost înregistraţi anul trecut aproximativ 68.000 de centenari, potrivit statisticilor oficiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente