/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

China a construit un turn imens ca să elimine poluarea aerului. Ce funcții are acesta

21 aprilie 2018, ora 17:26

De-a lungul timpului, chinezii au mai încercat să rezolve această problemă. În 2016, un studio de design a venit cu un proiect numit Smog Free Tower, o structură de aproximativ 7 metri, care putea purifica 30.000 de metri cubi de aer pe oră. Principul era unul interesant, dar nu reușea să facă față poluării masive din China.

În același an, guvernul chinez a venit cu o idee mai eficientă – un purificator imens de 20 de etaje, care purifică între cinci și 18 milioane de metri cubi de aer în fiecare zi. Turnul se află în orașul cu 8 milioane de locuitori, Xian.

Potrivit guvernului, turnul amplasat între mai multe clădiri înalte de apartamente poate reduce cu până la 19% cantitatea de pulberi fine din aer (cunoscute sub denumirea PM 2,5), pe o suprafață de aproximativ patru km pătrați. PM 2,5 sunt particule ultafine, care se găsesc în aerul poluat. Acestea pot provoca multiple afecțiuni: boli pulmonare, boli cardiace și cancer.

Guvernul mai spune că este nevoie de 100 de turnuri pentru a purifica total aerul din Xian. În acest moment, turnul este singurul de acest tip din China.

De asemenea, China testează tehnologii pentru a dezvolta un sistem de modificare a vremii. Ei își doresc ca acesta să aducă mai multă ploaie pe platoul tibetan, cea mai mare rezervă de apă dulce din Asia.

Sistemul implică o rețea enormă de camere care ard combustibil. Acestea vor fi instalate la altitudini mari în munții Tibet și ar putea crește precipitațiile în zonă cu până la 10 miliarde metri cubi pe an – aproximativ 7% din consumul total de apă al Chinei – potrivit cercetătorilor care sunt implicați în acest proiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram