08:14:39 19.04.2024
Stiri

Socialistul Ceban și-a prezentat viziunea pentru transformarea Chișinăului într-un oraș SIGUR lângă Penitenciarul nr. 13. Ce a spus de INCENDIILE de ieri și cine urmează să ajungă la pușcărie

Partide/Comunicate 21.04.2018 11:00 Vizualizări1327 Autor: Ziarul National
Socialistul Ceban și-a prezentat viziunea pentru transformarea Chișinăului într-un oraș SIGUR lângă Penitenciarul nr. 13. Ce a spus de INCENDIILE de ieri și cine urmează să ajungă la pușcărie privesc.eu


Candidatul PSRM la funcția de primar general, Ion Ceban, susține că, imediat după ce voi prelua funcţia de edil al capitalei, va înăspri controlul asupra echipamentelor de protecție împotriva incendiilor în toate instituțiile municipale, centrele comerciale, supermarketuri, piețe, stații de autobuz, Gara, precum și la alte obiective importante.

Aceste măsuri vor fi luate pentru ca municipiul Chișinău să fie transformat într-un oraș sigur și să nu mai aibă loc incendii precum cele două de ieri. Acesta și-a prezentat viziunea sa privind transformarea Chișinăului într-un oraș sigur astăzi, în preajma Penitenciarului nr. 13.

„Nu am ales acest loc întâmplător. Este un loc plin de semnificații pentru cei care nu știu să lucreze în conformitate cu legea. Avem în spate un edificiu care ar trebui să le amintească să activeze cinstit”, a spus Ceban.

Potrivit lui Ceban, în ultimii ani au fost înregistrate mai multe incendii soldate cu victime, însă cei responsabili nu ar fi făcut nimic. „O dovadă în acest sens sunt incendiile din ultima perioadă, inclusiv cele de ieri. Cei care au condis Primăria Chișinău și cei care o mai conduc nu au învățat lecția. Nu s-au făcut concluziile necesare nici după tragedia din cafeneaua „La soacra”, nici după explozia din centrul comercial „Jumbo”, nici după ce a ars pasajul de pe strada Puşkin (de la Sun City), nici după incendiul devastator de pe strada Uzinelor, nici în multe alte cazuri similare. Au murit oameni, au fost distruse bunuri, au fost puşi în pericol o mulţime de cetăţeni, dar aşa şi nu au urmat acţiuni ferme pentru ca astfel de situaţii să nu mai aibă loc. Noi nu vom mai tolera neglijenţa, abuzurile, protecţionismul şi corupţia, care stau la baza acestor tragedii”, a dat asigurări socialistul.

Acesta a menționat că va demara și un program amplu de asigurare a securităţii cetăţenilor, securizarea spaţiilor de lângă edificiile vechi sau în construcţie, defrişarea arborilor ce prezintă pericol pentru oameni, control strict a calităţii hranei în grădiniţe şi şcoli, patrulare şi monitorizare video în cartiere, semnalizarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni.

„Vom lansa un proiect municipal privind măsurarea nivelului de radiație și poluare a aerului. Nu vom mai admite abordări superficiale, ci vom cere atitudine responsabilă şi conform legii. Iar cine nu se va conforma sau se va face că nu înţelege aceste lucruri, va suporta consecinţele, care, ţin să vă asigur, vor fi dintre cele mai dure”, a mai spus Ion Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md