/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

ONG-uri, partidele politice, dar și alte organizații necomerciale vor fi înregistrate de Agenția Servicii Publice

missing
21 aprilie 2018, ora 09:00

Astfel, Agenția Servicii Publice este împuternicită să înregistreze partidele politice, publicațiile periodice, agențiile de presă, asociațiile obștești, fundațiile, patronatele, sindicatele, cultele religioase și părțile componente ale acestora.

Însă, Ministerul Justiției păstrează, în limitele stabilite de legile speciale, dreptul de avertizare a unor organizații necomerciale în cazul constatării abaterilor de la prevederile statutare. De asemenea, Ministerul Justiției va sesiza instanțele judecătorești privind suspendarea activității sau lichidării organizaților necomerciale, în cazurile în care acestea vor desfășura activitate contrar prevederilor legale.

Transferul responsabilității de înregistrare și monitorizare a organizațiilor necomerciale se efectuează în contextul reformei de modernizare a serviciilor publice, inițiate de Guvern. Concentrarea serviciilor publice într-o singură instituție de stat va facilita prestarea acestora.

În prezent, 11810 organizații necomerciale figurează în Registrul de stat al Ministerul Justiției. Dintre acestea, 8370 sunt asociații obștești, 2695 culte religioase și 60 partide politice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram