‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriExperții estimează în UE o producție record de cereale și oleaginoase în 2018

Experții estimează în UE o producție record de cereale și oleaginoase în 2018

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În a doua jumătate a lunii martie, în UE au fost înregistrate din nou condiții meteorologice nefavorabile, temperatrura scăzută a aerului a dus la întârzierea semănatului culturilor de primăvară și a creat impedimente în dezvoltarea culturilor de toamnă și oleaginoase.

Cu toate acestea, potrivit analiștilor MARS, aceasta nu va influența asupra productivității în regiunile cheie – Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și România, informează propozitsiya.com.

Astfel, producția de orz, în UE, este prognozată la 5,03 t/ha, ceea ce este cu 2,5% mai mult decât în 2017 și cu 2,8% media din ultimii 5 ani.

În Franța, de exemplu, randamentul cerealelor ar putea ajunge la 6,62 t/ha, în timp ce în Germania până la 2,81 t/ha.

Potrivit analiștilor, producția de grâu, în UE, va fi la nivel de 5,97 t/ha, ceea ce este cu 4,2% mai mult decât indicele din anul trecut și cu 2% medie din ultimii 5 ani. Lideri în producere vor fi România cu până la 4,8 t/ha și Franța cu 7,38 t/ha.

Mai mult ca atât, analiștii MARS prognozează că în anul 2018, producția de rapiță în UE va atinge 3,33 tone/ha, ceea ce este cu 1,5% mai mult decât în sezonul trecut și cu 2,6% în ultimii 5 ani.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›