‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Ucraina, recolta de rapiță din 2018 ar putea fi cea mai mare din...

În Ucraina, recolta de rapiță din 2018 ar putea fi cea mai mare din ultimii 10 ani

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Există toate premisele ce indică faptul că în Ucraina, în actualul sezon, se vor strânge recolte maxime de rapiță din ultimii 10 ani, anunță unele prognoze ale experților din domeniu.

Pentru al doilea an consecutiv, suprafețele însămânțate cu rapiță în țara vecină s-au majorat și ating 1 milion de hectare, ceea ce este cu 12% mai mult decât în anul trecut.

În plus, se așteaptă ca aproximativ 50 de mii de hectare să fie însămânțate cu rapiță de primăvară, ceea ce reprezintă o creștere de 8%.

Suprafețele de rapiță de iarnă se află într-o stare mai favorabilă decât în anii anteriori, ceea ce la fel creează premise pentru recoltarea unei roade bune.

Potrivit Ministerului Agriculturii din Ucraina, la data de 13 aprilie 2018, 89% din culturi erau într-o stare bună și satisfăcătoare (+ 8% față de anul precedent). În total, ponderea culturilor slabe, subțiri și moarte este de 11%.

Dacă pierderea totală nu va depăși 10%, suprafața de recoltare a rapiței va fi de aproximativ 950 de mii de hectare. Recolta totală a semințelor de rapiță, cu o producție medie de 27 tone/ha, este estimată la 2,57 milioane tone.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›