Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (video) Ultima oră: ofițerul de…

(video) Ultima oră: ofițerul de presă pentru situații excepționale despre cele două incendii din capitală

Ambele incendii izbucnite astăzi în capitală sunt localizate, iar până la acest moment nu se cunoaște despre persoane care ar fi avut de suferit. Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a declarat pentru ZdG că la incendiul din cartierul telecentru al capitalei, acolo unde a luat foc acoperișul Institutului de Microbiologie şi Biotehnologie al Academiei de Științe, a fost dislocată întreaga garnizoană a Direcției Situații Excepționale din Chișinău, 14 autospeciale și 100 de persoane, iar la această oră focul a fost localizat și are loc lichidarea completă a incendiului. Patru echipaje au fost dislocate pe adresa Ismail 89 din Chișinău, acolo unde a luat foc căptușeala acoperișului și o parte din suprafața de învelire a unui centru comercial. Focul a fost stins.

Liliana Pușcașu, ofiţer de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precizează pentru ZdG, că informația despre incendiul în cartierul Telecentru al capitalei a fost recepționată la ora 12.06, iar la fața locului au fost dislocate 14 autospeciale și circa 100 de pompieri. Până la acest moment, afirmă Lilian Pușcașu, pompierii au reușit să localizeze flăcările, iar în aceste clipe are loc lichidarea completă a incendiului. Potrivit reprezentantei IGSU, toate persoanele din interiorul clădirii au fost evacuate.

Pe str. Ismail 89, precizează Liliana Pușcașu, arde căptușeala acoperișului și o parte din suprafața de învelire a unui centru comercial.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă spune că nicio persoană nu a avut de suferit, din informațiile pe care le deține la acest moment.