A fost identificată cauza incendiului de la Institutul de Zoologie. „Cred că de data aceasta, natura a fost mai puternică decât factorul uman”

rr-1

Un incendiu puternic a izbucnit la Institutului de Zoologie din sectorul Telecentru a Capitalei și a ars întreg acoperișul.

Directorul Institutului de Microbiologie și Biotehnologie, Ion Toderaș, a declarat că cauza focului ar fi fost un scurt-circuit. În opinia sa, un vânt puternic a contribuit la răspândirea rapidă a focului.

„Undeva era un scurtcircuit, care a provocat arderea acoperișului”, a spus Ion Toderaș. „Am cumpărat recent stingătoare de incendiu. Cred că de data aceasta natura a fost mai puternică decât factorul uman.”

Potrivit cercetătorului, focul a izbucnit în momentul în care angajații unei companii de servicii de internet se aflau pe acoperișul clădirii. Aceștia au venit ca să repare antenele. Todiraș consideră că acești lucrători au provocat întâmplător un scurtcircuit, fie au aruncat un muc de țigară. Pe acoperiș erau substanțe chimice, care se pot aprinde ușor.

Martorii au spus că, pentru o situație de urgență, poliția a acționat neprofesionist. Clădirea era înconjurată de oameni, care făceau fotografii și filmau focul. Oamenii sunt de părere că poliția ar fi trebuit să limiteze accesul la clădire, pentru a nu pune în pericol viața altor persoane, scrie point.

Amintim că, fumul dens a acoperit aproape întreg cartierul Telecentru. Nouă autospeciale și peste 50 de pompieri sunt implicați în stingerea focului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente