/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ La un pas de a fi demis. Gheorghe Balan, magistratul care a criticat sistemul, sancționat de Colegiul Disciplinar

missing
20 aprilie 2018, ora 19:05

Din cauza atitudinii mele și a poziției civice care am spus-o public, totdeauna am spus ceea ce gândesc, nu m-am conformat, dimpotrivă m-am opus abuzurilor care se petrec în sistemul judecătoresc. Mi-am expus poziția public ori de câte ori a fost necesar. Ceea ce s-a petrecut astăzi, de fapt este o răzbunare, eu consider că este o răzbunare pentru poziția pe care eu am ocupat-o întotdeauna”, Gheorghe Balan, judecător.

Cazul invocat a avut loc acum câțiva ani, atunci când, împreună cu locuitorii satului de baștină al soției sale, s-a opus construcției unor cariere. Administrația publica locală l-a denunțat pe magistrat la Colegiul disciplinar pe motiv că fapta sa nu face față unui judecător.

Absolut niciuna din acuzațiile, din suspiciunile care planau asupra mea nu corespund realității. Mi-am permis să-mi apăr dreptul de proprietate. Adică să mă opun abuzurilor care le fac dânșii deschizând cariere. Următoarea etapă eu așa sesizez că va trebui deja să-mi intenteze dosar penal, dacă au adoptat hotărârea de eliberare din funcție, deja trebuie să-mi intenteze dosar penal”, a declarat Gheorghe Balan, judecător.

Decizia finală în privința lui Balan va fi luată de către Consiliul Superior al Magistraturii. Magistratul a spus că va ataca decizia colegiului disciplinar și că este pregătit să meargă să-și apere drepturile la CEDO.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram