Cum răspunde liderul comunist la întrebarea despre diferența dintre guvernarea Voronin și guvernarea Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc nu este la guvernare, în schimb tot ceea ce face, face „foarte deștept și foarte corect”. Cuvintele de „laudă” i-au fost aduse liderului democrat de către președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Potrivit liderului comunist, „oficial avem aleși, ce-i drept neconstituțional, președinte, avem ales Guvern – tot neconstituțional, pentru că dacă președintele e ales neconstituțional el nu poate semna decretul despre formarea Guvernului ca el să fie constituțional, și avem Parlament care, într-un fel sau altul, e constituțional pentru că e ales de popor”, dar „președinți de partid” așa cum este și Vladimir Plahotniuc, „sunt mulți în Moldova”.

„În situația aceasta, Plahotniuc procedează foarte deștept și foarte corect. Mata spui că el conduce. De unde ai mata aceste argumente că el conduce? Ai documente, hotărâri, acte juridice? Conduce Filip, conduce acest Dodonel-bombonel pe care ei l-au ales, conduce Candu, dar nu Plahotniuc. Plahotniuc da, dă indicații, îi ține pe toți, dar nu semnează nimic. Nu poartă nicio responsabilitate juridică față de nicio instituție, dar ei băieții umblă cu jăratecul”, a explicat Voronin în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Acesta a mai menționat că președintele Igor Dodon la tot ce face „are tarif”, iar „preluarea raider” („raiderskii zahvat”) a Partidului Socialiștilor de către Partidul Democrat nu s-a încheiat încă.
„El e pus pe „krâciok” (n.r. cârlig) – Partidul Socialist cu Dodon, și dacă el „budet diorgatisa, kak karasik” (n.r. „se va mișca ca un caras (pește)”), atunci o să-i ia partidul și o să rămână independent cu totul și definitiv. Mai are el și alte „krâcioașe”, nu numai acesta, de aceasta el o să facă tot ce o să le spună colegii lor din Partidul Democrat”, a mai afirmat liderul comunist în contextul întrebării privind acceptarea de către președintele Dodon a sistemului electoral mixt, care ar fi în detrimentul PSRM.

Totuși, potrivit lui Voronin, cu alegerile încă nu-i pus punct. „Dacă democrații câștigă aceste alegeri încă nu se știe dacă instituțiile europene, care ei nu respectă deciziile lor, Comisia de la Veneția, nu se știe dacă ei o să valideze aceste alegeri. Dacă ei o să spună că da, alegerile au fost conform Constituției, conform legii, încă nu se știe. Aici e „mina zamedlenogo deistvia” (n.r. „o mină cu efect întârziat”). Ei nu se gândesc, la ei nu are cine gândi strategic”, a mai afirmat președintele comunist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...