Peste un kilometru de plasă de pescuit și 20 de kg de pește viu, ridicate de polițiștii de frontieră din Prut și lacul Beleu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din Brînza au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilicit în apele de frontieră, pe direcția satelor Slobozia Mare și Văleni, raionul Cahul. Activitățile au fost efectuate în comun cu angajații Serviciului Piscicol și Inspecția Navală Sud pe parcursul zilei de ieri, 19 aprilie.

Echipa de inspectare și-a unificat nemijlocit responsabilitățile pentru diminuarea și contracararea braconajului piscicol. În acest sens au fost demarate operațiuni de cercetare și control în apele râului Prut și lacului Beleu.

Urmare, au fost ridicate 17 plase de pescuit din monofilament, cu lungimea totală de 1.100 metri și 20 kg de pește viu de diferite specii, care au fost eliberați în mediul lor acvatic. Alte patru plase de pescuit cu o lungime de 250 de metri au fost scoase pe mal într-o stare deplorabilă, în care erau prinși aproximativ 50 kg de pește fiind în proces de descompunere.

Au fost întocmite procese verbale de ridicare a plaselor de pescuit fără a fi identificată deocamdată vreo persoană culpabilă. Cazul este documentat de către Serviciul Piscicol pentru a elucida circumstanțele și atragerea la răspundere persoanele care se fac vinovate de aceste acțiuni nepermise de lege.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...