Primul Ferrari electric, realizat de un american și scos la licitație. Cumpărătorul nu s-a arătat deloc dezamăgit de achiziție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un american nu a mai vrut să aştepte până în 2020, când Ferrari a anunțat că va lansa prima mașină electrică. Astfel, cu ajutorul unor prieteni pricepuți, a transformat un bolid clasic, recuperat dintr-un cimitir de mașini, într-unul impecabil cu propulsie electrică.

Acesta este primul din lume și îl întrece în viteză pe cel cu motor convențional.

Totul a pornit de la pasiunea lui Eric și a prietenilor săi pentru mașinile sport ale constructorului italian. În special pentru Ferrari 308 GTS, din 1978, care poate atinge 235 de km pe oră.

„Este o mașină legendară. Toți ne doream să conducem un asemenea autovehicul. Nimeni nu își permitea totuși să-l cumpere”, a declarat Eric Hutchinson, creatorul mașinii.

Visul i s-a împlinit când a găsit bolidul mult dorit într-un cimitir pentru mașini. A dat 10 mii de dolari pe un exemplar aflat într-o stare jalnică. „Când am adus mașina de la cimitir am fost oripilat. Fusese avariată de un incendiu la motor. Mirosea groaznic, tot cauciucul fusese ars, ferestrele erau sparte. Era un dezastru”, a mai spus Hutchinson.

Acela a fost momentul în care s-a gândit că, dacă tot trebuie să o restaureze, de ce să nu o transforme într-un bolid electric. Mai ales că putea conta pe sprijinul colegilor de la atelierul său auto. La capătul a mii de ore de muncă, echipa a ajuns să testeze noul 308 GTS electric. Mașina are trei baterii electrice care au ajutat-o să depășească în viteză modelul original, cu motor convențional. Un șofer profesionist le-a condus pe amândouă la viteză maximă, iar vehiculul electric a terminat cursa cu zece secunde mai repede.

Mașina nu a fost creată să atingă asemenea viteze, dar se descurcă foarte bine”, a relatat creatorul mașinii.

După ce a trecut euforia momentului, Eric a vrut să treacă la următoarea restaurare, așa că a scos la licitație bolidul electric. Cel care l-a cumpărat – cu 77 de mii de dolari – nu știa că e vorba de o mașină electrică. A aflat abia când a primit-o și nu a fost dezamăgit câtuși de puțin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...