Fostul director al FBI, James Comey: Donald Trump constituie „o amenințare semnificativă pentru statul de drept”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Donald Trump constituie „o amenințare semnificativă pentru statul de drept”, a apreciat joi fostul director al FBI, James Comey, care a dat de înțeles că parlamentarii republicani se fac complici la acțiunile noului președinte american, informează vineri AFP.

Potrivit fostului responsabil al poliției federale, destituit la 9 mai 2017, statul de drept „nu este încă în pericol, pentru că este solid şi rezistent, însă cere atenţie constantă”. Comey a făcut aceste declaraţii în timpul unei înregistrări, în public, a unui podcast pentru „The New Yorker Radio Hour”, produs de radioul public WNYC şi publicaţia The New Yorker.

De o săptămână de zile James Comey îşi promovează cartea „A Higher Loyalty. Truth, Lies and Leadership”, apărută marţi şi care se află în fruntea vânzărilor pe site-ul Amazon.

Fostul avocat şi procuror federal de 57 de ani îl descrie în această carte pe Donald Trump ca pe un personaj necinstit şi egocentric, comparând metodele lui cu cele ale unui şef mafiot.

Potrivit lui Comey, congresmenii americani se fac în prezent complici la acţiunile preşedintelui SUA. „Aceşti oameni trebuie să-şi pună o întrebare. Şi nu doar aceşti responsabili: „Ce le voi spune nepoţilor mei?””, a subliniat Comey ca răspuns la o întrebare cu privire la preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, şi omologul său de la Senat, Mitch McConnell. „Înţeleg că ei au priorităţi politice, însă într-o zi nepoţii voştri vor studia aceasta la şcoală şi se vor întreba: „Eraţi acolo. Ce aţi făcut?””.

Pentru o „reformă fiscală” sau „un magistrat la Curtea Supremă” ei au negociat, în opinia lui Comey, „cu ceea ce face din noi ceea ce suntem”. „Nu suntem decât o sumă de idei, de valori şi de aspiraţii”, a explicat el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...