‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Italia, se așteaptă o scădere a producției de caise de soiuri timpurii

În Italia, se așteaptă o scădere a producției de caise de soiuri timpurii

‹ adv ›
‹ adv ›

Înghețurile de la sfârșitul lunii februarie și martie 2018, înregistrate în regiunea italiană Emilia-Romagna, au avut un impact extrem de negativ asupra plantațiilor de caise, informează freshplaza.com.

Potrivit horticultorilor locali, în anul trecut nu au suferit pierderi din cauza dezastrelor meteorologice, mai mult ca atât au reușit să recolteze o recoltă destul de bună de caise și s-au așteptat ca sectorul să se dezvolte și în acest an. Cu toate acestea, deja acum ei prognozează o scădere semnificativă a producției din cauza înghețurilor de primăvară.

„Soiurile precum Faralia și Farbaly au fost cele mai afectate și ne așteptăm la pierderi de până la 100%. Deși, este prea devreme pentru a face o evaluare definitivă, ne așteptăm la scăderea producției de soiuri timpurii, până la 80%”, a explică Luca Molinari, agronomul companiei Consorzio Agrario Adriatico.

Expertul constată că soiurile de caise, cum ar fi Kyoto și Flopria au fost afectate mai puțin, deoarece acestea sunt mai rezistente la schimbările de temperatură și sunt mai potrivite pentru cultivare în regiuni cu fluctuații de temperatură.

‹ adv ›

De asemenea, Gardener Fabrizio Casadio a observat că înghețurile au cauzat cele mai multe daune  soiurilor timpurii. Cu toate acestea, el subliniază că o estimare mai precisă a pierderilor poate fi  făcută doar după 10-15 mai, deoarece până la această dată ar mai putea să existe înghețuri în regiune.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii