Rezoluţia privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, depusă la ONU, va fi susținută de către SUA și Germania

candu

Rezoluţia privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, depusă de Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite, va fi susţinută de mai multe state, între care Germania şi SUA. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a discutat acest subiect cu oficiali americani de rang înalt, în cadrul unei vizite efectuată în Statele Unite ale Americii.

„Am avut ocazia să discut subiectul rezoluţiei pe care Republica Moldova o propune ONU privind retragerea trupelor militare ruse din stânga Nistrului. Ne referim la retragerea trupelor ruse, nu la contingentul de pacificare. Rezolutia va fi susţinută de mai multe state şi, cel mai probabil, în iunie, vom trece procedurile de includere în ordinea de zi a ONU. Germania şi SUA şi-au dat acceptul pentru susţinerea rezoluţiei”, a declarat Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

Speakerul a mai precizat că şi rezoluţia inițiată în Congresul SUA în susținerea Republicii Moldova va fi aprobată. „În discuţii cu colegii din Congresul American, am primit confirmarea că rezoluţia privind retragerea trupelor ruse va fi susţinuta şi până la sfârşitul sesiunii va fi şi aprobată”, a spus preşedintele Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente