/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Moldova a achitat în 2017 peste două milioane de lei în urma hotărârilor Curții Europene

missing
19 aprilie 2018, ora 16:29

Potrivit Agentului guvernamental, hotărârile Curții Europene pronunțate în cauzele împotriva Republicii Moldova în 2017 au vizat condițiile și tratamentul inuman în timpul detenției, precum și încălcarea dreptului la libertate și siguranță, a dreptul la un proces echitabil, dreptul la respectarea vieții private etc.

Într-un raport al Agentului guvernamental se menționează că în anul 2017 nu au fost constate întârzieri la plata sumelor cu titlu de satisfacție echitabilă. Referitor la suma totală a satisfacției echitabile acordate, se atestă o micșorare considerabilă în ultimii ani. Astfel, în anul 2017 Ministerul Finanțelor a achitat o sumă totală de 2.275.736 lei, comparativ cu suma de 4.692.033 lei achitată în 2016 și 6.724.722 lei achitată în anul 2015.

„Comparativ cu anii precedenți, în perioada anului 2017 s-au înregistrat progrese importante în partea ce ține de măsurile întreprinse în vederea asigurării hotărârilor Curții Europene, achitării în termen a sumelor privind satisfacția echitabilă acordată de CtEDO, sporirii gradului de implicare a autorităților relevante în procesul de executare, precum și modificării cadrului normativ în vederea umanizării politicii penale”, se mai menționează în raport.

Potrivit unui raport, până la sfârșitul anului 2017, la CEDO au fost depuse 1348 de cereri împotriva Republicii Moldova, cu 65 de plângeri mai multe decât în 2016. Prin urmare, la numărul de plângeri, Moldova sa clasat pe locul 11 din 47 de state.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram