/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Clienții prostituatelor vor fi sancționați. Guvernul a aprobat mai multe modificări la codul contravențional

missing
19 aprilie 2018, ora 14:41

Modificările aprobate de Guvern prevăd completarea articolului 89 Practicarea prostituției din codul contravențional. Astfel, la aliniatul 1 se definește prostituția completându-se cu fraza: „Practicarea prostituţiei, adică satisfacerea dorinţei sexuale a unei persoane prin orice metodă şi/sau mijloace, contra plată, inclusiv prin intermediul tehnologiilor informaţionale sau comunicaţiilor electronice. Tot, aici noul proiect de lege prevede sancțiuni mai mari pentru persoanele care practică prostituția, astfel dacă în prezent legea prevedea o amendă maximă de 1800 de lei și maxim 40 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe viitor se propune amendă între 1800 și 2400 de lei și muncă neremunerat în folosul comunității între 40 și 60 de ore.

Totodată, proiectul prevede că beneficiarii prostituției se sancţionează cu amendă de la 24 la 36 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore.

Menționăm că, anterior persoanele care beneficiau de serviciile prostituatelor nu erau sancționați prin lege. Însă, în alte state clienții prostituatelor se pedepsesc. În Suedia, de exemplu, încă din anul 1999, legislaţia pedepseşte clienţii prostituatelor, aceştia riscând să facă 6 luni de închisoare, în Norvegia se aplică, începând cu 1 ianuarie 2009, o lege care îi pedepseşte cu închisoare sau amenzi pe clienţii prostituatelor, măsură care s-a dovedit eficientă în statele vecine. Şi în Statele Unite cei pedepsiţi sunt clienţii, care riscă să plătească scump aventurile cu prostituate.

Pentru ca modificările aprobate de Guvern să intre în vigoare, trebuie să fie aprobate și de Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram