/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ Clone în alegeri? La Chișinău vor fi doi concurenți cu numele Munteanu, iar la Bălți un Usatîi se vrea în locul fostului primar Usatîi

missing
19 aprilie 2018, ora 13:49

Valeriu Munteanu susține că Plahotniuc îl clonează, iar în acest scop l-ar fi inclus în cursa electorală pe Andrei Munteanu, din partea Partidului Societății Progresiste.

„Pe candidatul cel mai recent, lansat ieri în cursă îl cheamă, cum altfel, #Munteanu! Interesant este faptul că au băgat un #candidat_clonă cu numele Munteanu, dar nu, spre exemplu Ceban sau Năstase. E amuzant”, a scris liberalul pe pagina sa de Facebook.

Dacă la Chișinău vor candida doi Munteni, la Bălți în locul unui Usatîi va candida un alt Usatîi. Partidul Socialiștilor l-au înaintat pentru fotoliul de primar de Bălți pe Usatîi. Nu este însă vorba de fostul primar, ci de consilierul municipal Alexandru Usatîi.

Menționăm că similitudini în numele candidaților, dar și a partidelor au mai fost și în alegerile anterioare. Partidul Comuniștilor a fost nemulțumit de o situație similară în 2014, atunci când în preajma alegerilor parlamentare ar fi apărut o nouă formațiune – Partidul Comuniștilor Reformatori, cu simbolul spicul de grâu și ciocanul.

„Scopul acestui partid nu este altceva decât preluare emblemei şi simbolului Partidului Comuniştilor. Participarea acestui clon inclusiv cu simbolul ar putea să ducă în eroare cetăţeanul”, a declarat atunci Artur Reşetnicov.

Foto: unimedia.md

La alegerile locale din 2015, Partidul Comuniștilor l-au înaintat pe Vasile Chirtoca, care are un nume izbitor de asemănător cu cel al lui Dorin Chirtoacă. Ex-primarul a menționat atunci că PCRM l-au înaintat special pe Chirtoca: „După ce s-au fript cu clona comunistă de la parlamentare, au hotărât ei înșiși să devină clona”.

Foto: realitatea.md

Acuzații reciproce au fost și în 2017 între Platforma DA (PPDA) și formațiunea politică „Partidul pentru Drepturile Animalelor” (PPDA), pe motiv că ambele partide ar avea abrevieri identice. Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr” a declarat că apariţia unei formațiuni cu un acronim similar, în prag de an electoral, nu este altceva decât o încercare de a denigra partidul și de a frauda alegerile.

La alegerile prezidențiale din 2016 Maia Sandu învinuia guvernarea că vrea să îi fure identitatea prin lansarea în campanie a candidatei Maia Laguta, care avea drept simbol electoral cuvântul „MAIA”.

„Atunci când nu este suficient furtul de milioane, iar televiziunile și resurse administrative nu te mai ajută, încerci să furi identitatea”, a declarat Maia Sandu în pragul alegerilor prezidențiale.

Foto: jurnaltv.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram