Elicopterul premierului grec, luat la întrebări deasupra Mării Egee. Avioane de luptă turce au cerut planul de zbor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Situație tot mai tensionată între Turcia și Grecia, în ultimele zile. Elicopterul care îl transporta pe premierul grec, Alexis Tsipras, a fost șicanat în aer de avioane de luptă aparținând forțelor aeriene din Turcia.

S-a întâmplat deasupra Mării Egee și potrivit presei elene, piloții turci le-au cerut celor greci să le arate planul de zbor. Aceștia au refuzat și l-au anunțat pe Tsipras. Imediat, două aparate de luptă ale aviației elene s-au ridicat de la sol, dar până la apropierea lor, avioanele turcilor s-au făcut nevăzute.

Incidentul vine după ce, luni, premierul turc a susținut că Garda de Coastă a Turciei a dat jos un drapel grec de pe o insulă din Marea Egee, aflată într-o „zonă disputată”. Oficialii greci au respins acuzațiile și au cerut Ankarei să respecte dreptul internațional.

Tensiunile s-au accentuat între Turcia și Grecia după ce un pilot grec a murit săptămâna trecută. Aparatul de zbor în care se afla acesta s-a prăbușit la scurt timp după ce a interceptat un avion al Turciei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...