(doc) Copiii rămași fără grija părintească vor primi bani de buzunar zilnic. Despre ce sumă este vorba

89a94101d3b8de7ff339a1eefac79a3b65602cd2

Copiii care au rămas fără grija părintească temporar sau definitiv vor primi indemnizații zilnice, cât și unele sume de bani de sărbători. Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens pe 18 aprilie.

Este vorba de o sumă de 10 lei zilnic, 100 de lei de ziua de naștere a copilului și câte 70 de lei în următoarele zile de sărbătoare: 1. Anul Nou (1 ianuarie) 2. Naşterea lui Iisus Hristos (25 decembrie sau 7 ianuarie) 3. Ziua de Paşte 4. Ziua ocrotirii copilului (1 iunie).

În cazul în care copilul nu este de religie creștină, persoana-cheie informează copilul despre posibilitatea primirii indemnizațiilor prevăzute de sărbători în orice altă zi și, în funcție de doleanțele copilului, asigură includerea sumei necesare în decontul de avans.

Regulamentul aprobat interzice reținerea sau neacordarea indemnizației zilnice ca măsură de disciplinare a copilului sau obligarea sau influențarea copilului de a utiliza indemnizația zilnică sau utilizarea indemnizației zilnice pentru cheltuieli casnice, de întreținere, plăți comunale sau alte cheltuieli necesare pentru creșterea și îngrijirea copilului.

Indemnizație zilnică pentru copiii rămași temporar fără ocrotire părintească sau copiii rămași fără ocrotire părintească este valabilă pentru copii care sunt încadraţi într-o instituţie de învăţămînt, începînd cu clasa a cincea până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Pavel Filip a menționat că ține mult la acest proiect și speră că prin intermediul acestuia copii vor învăța să gestioneze proprii bani, cu ajutorul adulților care îi veghează.

Conform lui Filip, de îndemnizații vor beneficia peste 2 600 de copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente