Femeia cu „nervi de oțel”. Istoria uimitoare a pilotului care a aterizat avionul cu un motor explodat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Unul dintre piloții care a reușit să ducă în siguranță la sol avionul South West Airlines pe un aeroport din Philadelphia are un trecut impresionant în domeniul aviației. Tammie Jo Shults, în vârstă de 56 de ani, a fost prima femeie pilot de vânătoare din Marina Americană, expertă în pilotarea avioanelor de luptă F-18, scrie ABC.

Instinctele de fost pilot de luptă și experiența în a ateriza în mare viteză pe portavioane au făcut diferența dintre viață și moarte în aterizarea de urgență a avionului de pasager South West Airlines, cu 143 de oameni la bord, pe Aeroportul Internațion din Philadelphia, după ce unul dintre motoare a explodat, spărgând un hublou și cauzând depresurizarea aeronavei.

Pasiunea pentru zbor a lui Tammie Jo Shults a debutat de la o vârstă fragedă. După ce a studiat medicina în Kansas, Tammie și-a încercat norocul în Forțele Aeriene ale Statelor Unite. A fost acceptată, dar nu i s-a permis să urce la manetele unui avion de luptă. Atunci, Tammie și-a încercat norocul în altă parte – în Marina Americană.

Până în 1993, când a decis să își schimbe cariera, Tammie a brăzdat cerul la bordul unui F-18.

Citiți și: Un mort și șapte răniți după explozia din zbor a motorului unui avion al unei companii americane. Primele descoperiri ale experților

Când zborul 1380 al South West Airlines a rămas fără un motor, Tammie și-a păstrat calmul și le-a spus operatorilor din turnul de control doar atât: „Am rămas fără o parte din aeronavă. Va trebui să încetinim puțin”. Apoi a început cursa contracronometru spre aeroportul american.

„Tammy a fost uimitoare! Ne-a aterizat în siguranță în Philly”, a scris unul dintre pasageri pe Instagram.

„Are nervi de oțel. Această doamnă merită toate aplauzele”, a spus un alt pasager.

Șapte persoane au fost rănite, dintre care una este în stare critică, și o femeie a murit, după ce a fost trasă în afara avionului, după ce explozia motorului a spart fereastra lângă care se afla aceasta.

Incidentul a fost catalogat drept „unul neobișnuit, dar extrem de grav”. Administrația Federală a Aviației din SUA a pornit o investigație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...