/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Primarii vor avea dreptul de a-i sancționa pe cei care nu respectă curățenia în sate și orașe

missing
18 aprilie 2018, ora 13:58

Potrivit proiectului, agenți constatatori ai contravențiilor respective vor fi polițiștii, inspectorii pentru protecția mediului și reprezentanții autorităților administrației publice locale. Prin urmare, vor fi în drept să constate contravenții şi să încheie procese-verbale primarul, viceprimarul, arhitectul-şef, şefii și șefii adjuncți ai subdiviziunilor specializate din cadrul administrației publice locale, specialiştii principali şi specialiștii coordonatori din cadrul acestora desemnați de către primar.

Procesele-verbale cu privire la contravențiile respective sunt remise spre examinare comisiei administrative, iar procesele-verbale – instanței de judecată competente.

Codul contravențional al Republicii Moldova prevede un șir de sancțiuni pentru încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale. Persoanele fizice sunt sancționate cu amenzi de până la 1.800 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității, iar în cazul persoanelor juridice amenda este de până la 9.000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram