/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Washington Post: Directorul CIA a efectuat o vizită secretă în Coreea de Nord, unde s-a întâlnit cu Kim Jong-un

18 aprilie 2018, ora 11:15

Pompeo, actual director al CIA şi nominalizat pentru funcţia de secretar de Stat al SUA, a avut o întrevedere la Phenian cu Kim Jong-un pentru a discuta despre viitoarea întâlnire a liderului suprem al Coreei de Nord cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, dar şi despre programul nuclear al Coreei de Nord, au precizat două surse sub protecţia anonimatului.

Vizita lui Pompeo în Coreea de Nord ar fi avut loc la scurt timp după ce a fost nominalizat pentru funcţia de secretar de Stat al SUA.

Informaţia privind vizita lui Pompeo în Coreea de Nord a apărut în presa americană la doar câteva ore după ce Trump a anunţat că SUA şi Coreea de Nord au purtat discuţii directe ”la nivel foarte înalt”.

Ultima întâlnire directă dintre oficiali ai SUA şi Coreei de Nord a avut loc în anul 2000, când secretarul american de Stat Madeleine Albright s-a întâlnit cu Kim Jong Il.

Casa Albă şi CIA au refuzat să comenteze informaţia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram