/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și distrugeri la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Brutarii și patisierii din Moldova vor învăța gratuit secretele meseriei de la brutarii italieni

missing
18 aprilie 2018, ora 07:50

Cursurile se vor desfășura pe o durată de trei săptămâni, având la bază tehnologia de fabricație în stil italian și vor fi susținute de profesori cu renume, în domeniu, din Provincia Novara, Italia. Instruirile vor avea loc în cadrul proiectului “Non Solo Pane”, inițiat de antreprenorul italian Albino Irali și compania “Green Projects” SRL, în parteneriat cu ADR Sud.

„În baza unui Acord de colaborare cu administrația Provinciei di Novara, am reușit să îi interesăm pe oamenii de afaceri italieni, să își împărtășească secretele profesionale cu brutarii din Moldova. Italienii au o experiență deosebită în fabricarea pâinii și ne bucurăm că ei și-au exprimat disponibilitatea de a-i ajuta pe moldovenii din breasla brutarilor și patisierilor”, a menționat Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, în cadrul evenimentului.

De asemenea, doamna director a comunicat că instruirile vor fi gratuite, iar proiectul are drept obiectiv formarea profesioniștilor cu calificare înaltă pentru angajatorii locali și internaționali, precum și de a-i informa pe antreprenori din domeniu despre posibilități de finanțare și obținerea utilajului necesar în desfășurarea activității.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram