Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) CV-ul noului membru al…

(doc) CV-ul noului membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor

Profesorul universitar și prodecanul Facultății Drept a Universității Libere Internaționale din Moldova (ULIM), Valeriu Baeșu, este noul membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din rândul societății civile. Acesta fost desemnat câștigător al concursului în ședința de marți, 17 aprilie, a Consiliului Superiror al Magistraturii (CSM). Baeșu a fost unicul pretendent pentru această funcție.

Valeriu Baeșu a fost desemnat nou membru al Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor din rândul reprezentanților societății civile prin votul majorității membrilor CSM în debutul ședinței din 17 aprilie a organului colegial. Acesta a fost unicul pretendent înscris în concurs. Înainte da a intra în deliberare, membrii CSM l-au întrebat pe Valeriu Baeșu ce l-a motivat să aspire la această funcție. Baeșu a declarat că numirea judecătorilor are un rol important în funcționarea ulterioară a puterii judecătorești în stat, de aceea este un pas ”enorm” decizia sa de a fi membru al Colegiului CSM care hotărăște numirea și cariera judecătorilor.

Valeriu Baeșu activează la ULIM din 2006, atunci când a fost numit lector asistent la Catedra Drept Privat a Facultății Drept. Din septembrie 2016, Valeriu Baeșu este prodecan la această facultate.

Vedeți mai jos CV-ul lui Valeriu Baeșu, publicat pe pagina CSM:

Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor examinează dosarele candidaţilor la funcţia de judecător, actele prezentate de către candidaţi şi cele referitoare la candidaţi, examinează dosarele şi actele prezentate de către judecătorii care solicită promovarea la instanţe judecătoreşti superioare, numirea în funcţia de preşedinte ori de vicepreşedinte de instanţă judecătorească, transferul la o instanţă judecătorească de acelaşi nivel sau la o instanţă judecătorească inferioară şi actele referitoare la judecătorii în cauză.

Foto: captură privesc.eu