Partidul Șor și-a anunțat candidatul și programul electoral pentru alegerile locale de la Bălți

candidat

Partidul Șor și-a înaintat candidatul pentru funcția de primar al Capitalei de nord al Moldovei, orașul Bălți. Candidatul la fotoliul de primar este Pavel Verejan, un consilier municipal din Orhei. Pe lângă acest anunț, Șor a vorbit și despre programul electoral, care va aduce Bălțiului un bonus suplimentar dacă partidul va învinge la alegerile locale din 20 mai 2018. 

Ilan Șor a promis bălțenilor, în cazul în care va învinge, că va construi o rafinărie de petrol orășănească cu benzină ieftenă și o rețea de stații de alimentare în oraș, care ar atrage mai multe investiții mari pentru municipiu. Primarul de Orhei a menționat că lucrările vor dura aproximativ un an.

„Această rafinărie va produce combustibil din materii prime importate, pe care îl vom comercializa prin intermediul rețelei municipale de stații de alimentare. Pentru locuitorii orașului, combustibilul va fi vândut mai ieftin, la un tarif preferențial. Totodată, profitul din procesarea și vânzarea combustibilului prin rețeaua proprie va fi direcționat în bugetul orașului. Vom rezolva simultan mai multe sarcini: vom atrage investiții mari, vom crea noi locuri de muncă, vom oferi locuitorilor orașului un preț preferențial pentru combustibil, vom obține venituri suplimentare la bugetul orașului”, spune Ilan Șor. 

Primarul Orheiului a menționat că după victoria în alegerile parlamentare, această rafinărie din Bălți va sta la baza programului național de participare mai activă a statului în sectorul energetic, care este unul strategic. „La fel ca și în perioada sovietică, această ramură a industriei trebuie să fie în mâinile statului”, a declarat Ilan Șor presei la Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente