‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleA fost descoperită o nouă tehnică de creştere a randamentului la hibrizii de grâu

A fost descoperită o nouă tehnică de creştere a randamentului la hibrizii de grâu

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cercetătorii britanici au reuşit să izoleze o genă care controlează forma şi mărimea spicelor de grâu, descoperire care ar putea ajuta cultivatorii să obţină creşteri de randament la una dintre cele mai importante culturi agricole din lume, scrie Revista Ferma.

Oamenii de ştiinţă de la John Innes Centre din Norwich, Marea Britanie, susţin că mecanismul genetic pe care tocmai l-au descoperit este, de asemenea, relevant pentru arhitectura inflorescenţei altor cereale importante, inclusiv porumb, orz şi orez.

Identificarea genetică a unei trăsături relevante din punct de vedere agronomic reprezintă o piatră de hotar semnificativă în cercetarea grâului, o plantă cu un genom complex.

Constatările, publicate în revista The Plant Cell, oferă cultivatorilor un nou instrument pentru a accelera eforturile globale de îmbunătăţire a potenţialului productiv la grâu.

Studiul evidenţiază, totoată, o serie de tehnici de generaţie viitoare disponibile pentru cercetarea fundamentală a grâului, cultura cea mai răspândită din lume.

Studiul a arătat că o genă numită Teosinte Branched1 (TB1) reglează arhitectura inflorescenţei de grâu, stimulând înfrăţirea la baza plantei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›