/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

3300 aplicaţii din Google Play Store adresate copiilor, investigate pentru colectarea abuzivă de informaţii

missing
17 aprilie 2018, ora 07:12

Procesul de testare realizat cu ajutorul unor filtre automate a evidenţiat 3337 aplicaţii care colectează informaţii într-un mod care forţează prevederile legislaţiei locale privind protecţia identităţii copiilor cu vârsta sub 13 ani. Dintre acestea, 281 de aplicaţii au comis încălcări grave, colectând informaţii privind datele de contact şi locaţia fizică a copiilor fără ştirea părinţilor. Alte 1100 de aplicaţii au cedat către terţi informaţii care permit identificarea utilizatorilor iar 2281 aplicaţii încalcă regulile Google privind neasocierea informaţiilor colectate cu aşa numitul Advertising ID, folosit la afişarea de reclame.

Un alt detaliu interesant este că 92% dintre aplicaţiile identificate ca având legături cu reţeaua Facebook nu comunicau reţelei de socializare indicatorul de vârstă „sub 13 ani”, observarea obiceiurilor de utilizare continuând la fel ca în cazul adulţilor.

Adăugate în ritm de 2700 intrări în fiecare zi, jocurile şi aplicaţiile pentru copii reprezintă o provocare serioasă pentru Google. Spre deosebire de scanarea pentru conţinut de tip malware, verificarea altor activităţi care ţin de bunele practici în colectarea şi gestionarea informaţiilor despre utilizatori necesită inspectarea manuală de către un operator Google. Rămâne de văzut dacă automatizarea acestui proces prin introducerea unui filtru cum este cel dezvoltat de compania numită AppBrain poate îmbunătăţi situaţia, ţinând cont de faptul că şi regulile după care sunt stabilite eventualele încălcări lasă mult loc de interpretări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram