/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sergei și Yulia Skripal au supraviețuit otrăvirii cu neurotoxina Novichok datorită condițiilor meteo

missing
16 aprilie 2018, ora 19:37

Ziua de 4 martie, când au fost otrăviți Sergei și Yulia Skripal, a fost una ploioasă, cu umiditate ridicată, iar pe după-amiază s-a lăsat o ceață densă. Aceste condiții meteorologice le-au salvat viața celor doi, afirmă un om de știință rus, care a lucrat cu neurotoxina Novichok.

„Agentul neurotoxic a fost folosit când afară era ceață, aerul era plin de particule de apă. Poate fi folosită doar când aerul este uscat. În aceste condiții, substanța a fost folosită de un idiot care nu cunoaște caracteristicile chimice ale acestei neurotoxine. Dacă o pui în apă, se dizolvă complet, în câteva ore nu mai rămâne nicio urmă”, spune omul de știință rus Vil Mirzaianov.

Yulia Skripal a fost eliberată din spital și se află sub protecția autorităților britanice, în timp ce starea tatălui ei se îmbunătățește rapid, au declarat medicii de la spitalul din Salisbury.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram