/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Palatul de Sare „Soledar”, atracție turistică din care anual se extrage peste un milion de tone de sare

missing
16 aprilie 2018, ora 16:16

Complexul Soledar include astăzi 130 de kilometri de mine de sare. Anual de aici sunt extrase mai mult de un milion de tone de sare care sunt exportate în peste 20 de țări ale lumii, printre care și Republica Moldova. Soledar este și un loc de atracție pentru turiști, mai ales după ce minerii au înfrumusețat-o cu sculpturi în pereți, făcute din sare. Cu timpul, oamenii au început să creadă că ele au puteri miraculoase și pot aduce liniște, dragoste și credință.

Pe acest perete din sare este imortalizat un spiriduș care este protectorul tuturor minerilor de aici, dar și în general a acestui palat din sare, pe nume Șubin. Legenda spune că dacă ne vom apropia de el și îi vom atinge ciubota stângă, Șubin ne va aduce bani, sănătate și prosperitate”, explică reporterul TV8 Sergiu Niculiță.

Cineva nu și-a găsit jumătatea, altcineva se gândește să nască vreun copil sau chiar doi sau poate soțul vrea să vă părăsească. Trebuie să-i șoptiți bărbățelului și neapărat să-l sărutați. Voi râdeți, dar noi am avut cazuri când fără să iasă la suprafață, unele cupluri se cunoșteau deja de aici”, afirmă ghidul minei de sare „Soldear”.

Dincolo de toate, mina este un loc în care bolnavii de astm, bronșite sau cu probleme la glanda tiroidă pot să se trateze, doar inspirând aerul salin. În acest sens, în palatul din sare a fost creat un sanatoriu.

În această mină de sare până și aerul este unul neobișnuit, cu efect terapeutic. Doar o singură oră de plimbări pot înlocui zeci de proceduri medicale de inhalații. Iar pentru a mări efectul aerului salin, aici, pentru fiecare grup de turiști sunt organizat ore de fitness”, povestește Sergiu Niculiță, reporter TV8.

Beneficiile acestui loc nu se opresc aici, spune ghidul.

Trebuie cu o mână să te atingi de acest tânăr, care și ce are nevoie, iar cu a doua mână trebuie să te atingi de semnul tău zodiacal, iar dacă nu ajungeți, apoi măcar să-l arătați. Atunci peste voi trebui să se reverse energie cosmică”, explică ghidul minei.

Iar pentru cei care nu se opresc doar la plimbările prin galerii, administrația orașului a amenajat un teren de fotbal, un loc pentru biliard și bowling, tenis de masă. Complexul este deschis pe tot parcursul anului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram