/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Proba practică pentru obținerea permisului de conducere va putea fi susținută timp de un an

missing
16 aprilie 2018, ora 13:12

Dacă în decurs de un an, viitorii șoferi nu vor reuși să susțină proba practică, inclusiv subprobele poligon și pe traseu, vor fi nevoiți să susțină repetat examenul teoretic.

Totodată, este publicat și modelul permisului de conducere internațional. Acesta se va elibera în baza permisului de conducere național cu statut „valabil”, pe un termen de până la trei ani, cu condiția că acest termen să nu depășească termenul de valabilitate al permisului de conducere național.

Recent, Agenția Servicii Publice a modificat rutele la proba practică, subproba pe traseu, a examenului pentru obținerea permisului de conducere, reducând numărul rutelor de examinare, de la zece la cinci, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E și D. Noul sistem permite examinarea a trei candidați pe o rută fără a reveni la punctul de pornire. Lungimea unei rutei s-a mărit până la 21 km, față de aproape 8 cât era până acum, iar fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram