/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ce condiții trebuie să întrunească compania care va construi „Arena Chișinău”

missing
16 aprilie 2018, ora 12:37

Potrivit deciziei cabinetului de miniștri, compania selectată, până la semnarea contractului de parteneriat public-privat, va înființa, în modul stabilit de legislație, o societate comercială pentru implementarea parteneriatului public-privat.

De asemenea, ea trebuie să întrunească următoarele criterii

a) experiență generală în domeniul construcțiilor cu minimum 3 proiecte de proiectare și construcție realizate pe parcursul ultimilor 5 ani (2013 – 2017), cel puțin cu o valoare de 30 mln. euro/ proiect;
b) experiență în construcția edificiilor de profil sportiv similare obiectului contractului parteneriatului public-privat (arene, complexe sportive, stadioane) – minimum 1 proiect realizat pe parcursul ultimilor 5 ani. Proiecte care sunt în etapa de execuție de peste 50% sunt considerate eligibile;
c) cifra de afaceri medie anuală minimă din activități de construcții de cel puțin 50 mln. euro/ an în ultimii 3 ani;
d) acces la linii de finanțare de minimum 50 mln. euro de la instituții bancare sau orice alte instituții financiare cu reputație.

Totodată, compania selectată trebuie să finalizeze construcției arenei polivalente în termen de 12 luni din momentul recepționării de către partenerul privat a autorizației de construcții.

Amintim că, experții au afirmat că hotărârea dată a fost aprobată cu mai multe încălcări și există riscul de a frauda bugetul și patrimoniul de stat în viitor.

Potrivit proiectului aprobat, capacitatea arenei va fi de cel puțin 4 mii de locuri, fiind prevăzute o parcare, o zonă pentru antrenamente și o zonă separată pentru Aqua Park, Spa și Fitness. Concursul de selectare a acestuia va avea loc într-o singură etapă, iar durata implementării contractului de parteneriat public-privat este de minimum 10 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram