Ştiri

Sursa imaginii: noobz.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

16 Apr. 2021 / 09:00

Sfaturile specialiştilor pentru şoferi

Schimbarea anvelopelor în timpul verii ar putea aduce mai multe economii şoferilor, dar şi le oferă siguranţă în trafic. Potrivit specialiştilor Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, pneurile de iarnă nu sunt adaptate la drumuri fierbinţi. De asemenea, dacă utilizăm anvelopele de iarnă în sezonul cald, în timpul deplasării se măreşte distanţa de frânare cu cel puţin zece la sută pe carosabilul uscat şi 26% în condiţii de umezeală. În acest sens, echiparea corespunzătoare a vehiculelor este vitală, relatează Mesager.

Banda de rulare moale a unei anvelope de iarnă se uzează mult mai repede atunci când este utilizată pe asfalt fierbinte, adică pe timp de vară, deoarece aceasta este formată dintr-un material ce rămâne flexibil la temperaturi sub şapte grade Celsius. Astfel, durata de utilizare scade cu pana la 60 la sută.

„Anvelopele de iarnă sunt pentru temperaturile scăzute. Ele nu sunt la fel de eficiente la frânare, la manevrare, de aceea sunt recomandate anvelopele de vară, nu rezistă la temperaturile înalte. Este necesară schimbarea anvelopelor de vară”, a declarat Alexandru Ciornei, manager la un atelier de vulcanizare.

Un alt aspect negativ în utilizarea anvelopelor de iarnă chiar și vara este că autovehiculul va consuma mai mult combustibil. Pe asfaltul fierbinte, rezistența la rulare a anvelopelor de iarnă este mai mare decât cea a anvelopelor de vară sau de sezon.

Şoferii spun că temperaturile mai puţin generoase din această primăvară le-a permis să meargă la vulcanizare mai târziu decât în anii precedenţi.

Preţul pentru schimbarea anvelopelor porneşte de la 300 de lei.

Comentarii