/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cimitirele din Chișinău nu sunt destinate pentru toți. Cine și unde poate fi înhumat?

15 aprilie 2018, ora 12:31

Toate cererile pentru Cimitirul Central (din strada Armenească, n.r.) sunt scrise pe numele viceprimarului, apoi sunt direcționate la întreprinderea noastră și noi analizăm posibilitățile și în baza lor se dă un răspuns afirmativ sau refuz”, precizează Maria Romanescu. De regulă, în Cimitirul Central sunt înhumate personalități decorate cu distincții de stat. „Ceilalți, dacă au rude de gradul I înhumate acolo și există locuri, se dispune înhumarea, dar locurile sunt foarte, foarte limitate”, a mai spus Maria Romanescu. Aceeași situație este și în cazul celorlalte cimitire mai mici.

Autorizarea înhumărilor a început în anii 1995. Până atunci nu se cerea acest lucru. Dacă o familie a avut, până la introducerea autorizărilor, pe cineva înmormântat în cimitir și este dispus să refolosească locul, o poate face. „După șapte ani se permite înhumarea în același mormânt”, a explicat directorul executiv al Combinatului Servicii Funerare.

Întrebată despre taxele percepute pentru întreținerea cimitirelor, Maria Romanescu a făcut referire la decizia Consiliului Municipal care stipulează taxele sunt achitate de posesorii autorizațiilor, în funcție de câte locuri autorizate au în cimitir. Integral sau parțial sunt scutiți de respectivele taxe: pensionarii, invalizii, participanții războiului din Afganistan, etc.

Întreprinderea municipală „Combinatul Servicii Funerare” are în gestiune 11 cimitire. Cimitirele din localitățile suburbane se află în gestiunea autorităților publice locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram