/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Instanța de la Moscova a decis blocarea Telegram în Rusia

missing
13 aprilie 2018, ora 13:32

Ședința de judecată s-a desfășurat rapid. Prezentarea dovezilor a durat mai puțin de o jumătate de oră, după care judecătorul s-a retras în camera de consiliere. În acest timp, reprezentanții Roskomnadzor și Serviciul Federal de Securitate au raportat că refuzul Telegram de a preda cheile de criptare către serviciile speciale amenință interesele statului și ale societății și ar putea fi în folosul teroriștilor.

Judecătoarea Iulia Smolina a permis limitarea accesului la messenger imediat după anunțarea verdictului, fără a aștepta intrarea hotărârii în forță juridică. Șeful departamentului de informații „Agora” Dmitri Kolbasi a promis să atace decizia instanței.

Avocații Telegram nu au participat la ședință, spunând că fondatorul messengerului Pavel Durov le-a interzis „să legitimeze farsa dată prin prezența lor”.

Anterior, Telegram a refuzat să predea cheile de criptare a corespondenței utilizatorilor FSB-ului rus, pentru care a fost amendat cu 800 de mii de ruble. Mai târziu, Roskomnadzor a cerut din nou de la Telegram să furnizeze cheile într-o perioadă de 15 zile, dar reprezentanții messengerului au declarat că este imposibil din punct de vedere tehnic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram