02:20:27 29.03.2024
Stiri

GALERIE FOTO // „Căsuţa plimbăreaţă”. O tânără din România stă într-o casă pe roţi pe care o mută oriunde vrea. Să vezi cum arată înăuntru!

Reportaj 12.04.2018 19:30 Vizualizări3472 Autor: Ziarul National


GALERIE FOTO // „Căsuţa plimbăreaţă”. O tânără din România stă într-o casă pe roţi pe care o mută oriunde vrea. Să vezi cum arată înăuntru! sursa: one.ro

Din septembrie 2017, Gabriela Isadora, o tânără din România, trăieşte permanent în „Căsuţa plimbăreaţă”, o căsuţă pe roţi pe care o mută oriunde vrea.

Gabriela povesteşte pe blogul său personal că îşi dorea o casă, însă nu ştia unde anume voia să locuiască: „Aşa că aveam nevoie să iau casa cu mine până în momentul în care găseam răspuns la întrebare. Poate că nu o să am niciodată rădăcini într-un loc anume. Poate că voi călători toată viaţă dintr-un loc în altul (…) Nu voiam ca viaţa mea să fie plictisitoare”.

De asemenea, îşi dorea să îşi simplifice viaţa, să fie mobilă şi să nu aibă rate la bancă.

Casa-rulotă are 6,6 metri lungime şi 2,4 metri lăţime. Căsuţa plimbăreaţă are şi mansardă, bucătărie, baie şi ferestre.

A fost construită de Eco Tiny House în perioada august – octombrie 2017 la Miercurea Ciuc şi a costat 15.000 de euro. Numită „Micul Atlas”, casa pe roţi are o suprafaţă de 17 metri pătraţi, o înălţime de 4 metri şi cântăreşte 2,8 tone.

Până acum, Gabriela Isadora a locuit în casa pe roţi în judeţele Sibiu şi Harghita.

Un aspect interesant este că Micul Atlas are multe materiale reciclate. „Aşa am vrut eu din raţiuni de sustenabilitate, ecologie, şi preţ”, povesteşte proprietara pe pagina sa de Facebook.

În interiorul căsuţei pe roţi încap fără probleme o canapea, o masă de bucătărie, o chiuvetă, o baie cu duş, o plită pe gaz cu patru ochiuri şi un mic pat amenajat la fereastră, ideal pentru citit.

„Îmi place noul, îmi place să călătoresc, să explorez. Aşa că îmi doream o casă pe care o pot lua cu mine atunci când îmi schimb locul în care trăiesc. Poate că acest lucru se va întâmpla de două ori pe an. Poate că va fi o dată la fiecare cinci ani. Micuţa casă pe roţi a fost candidatul ideal”, mai povesteşte tânăra pe blogul său.

De-a lungul timpului, Gabriela Isadora a avut numeroase joburi: a fost jurnalist, a lucrat într-o multinaţională, a fost instructor de ski, a lucrat în recepţia unui hotel şi a fost fotograf.

Sursa: one.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md