/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Covor electoral pe banii noștri. După 17 aprilie, florile din Scuarul Catedralei vor fi replantate în parcurile din Chișinău

missing
12 aprilie 2018, ora 19:37

Compoziția florală a fost amenajata în stil tradițional, dupa modelul unui covor moldovenesc. Si daca a atras privirea multor oameni, mai ales că a fost amenajat în plină campanie electorală, iar pe fundal apare Silvia Radu, oamenii spun că primărița ar trebui să se ocupe de lucruri mai serioase, nu să cheltuiască banii publici pe flori.

Nu a trebuit să meargă nici un bănuț, Îmi pare rău că așa mulți bani s-au cheltuit.”

„Eu cred că mai bine era să dea banii aceștia în altă parte. Sunt frumoase, dar cu așa preț nu, dacă era pe gratis era altceva, dar așa nu, nu face.”

„Eu cred că este în altă parte unde să cheltui acești bani.”

Cei de la primărie spun că prin această acțiune se dorește inițierea unei tradiții în capitală – Săptămâna Florilor, în preajma sărbătorilor pascale – creându-se astfel un loc atractiv pentru oameni.

Este un proiect pe care l-am gândim încă în această iarnă. Va fi expus în zonă mai mult timp, este un covor autentic care redă simbolurile naționale,” susține Vadim Brânzaniuc, purtător de cuvânt al Primăriei.

Am încercat să aflam de la responsabilii de la Spații Verzi câți bani erau alocați până acum pentru „înflorirea” orașului. Ne-au rugat să revenim, după care nu ne-au mai răspuns la telefon. În schimb, reprezentantul Primăriei a spus că în alți ani s-ar fi cheltuit mai mult pentru florile plantate în oraș.

Anual pentru achiziții de flori pentru Chișinău se alocă mult mai mult, dar niciodată nu a fost ca să fie expuse atât de multe într-un loc și să aibă un impact careva. Este o cifră de câteva ori mai mare,” a mai menționat Branzaniuc.

De cealaltă, parte fostul șef de la spații verzi spune că ceea ce spune Brânzaniuc sunt aberații.

„- Să nu bată capul, aceia au luat informația de la piață. Ei au dat suma de bani și mai departe nu știu nimic ce se face și nu văd.
– De asta și v-am întrebat pe dumneavoastră.
– Nu, nu, nu. Anul acesta s-au alocat mai mult într-adevăr, nu doar pentru flori, dar pentru toate celea,” ne-a declarat Eliferie Haruța, fostul șef al Spațiilor Verzi.

Chiar dacă au rămas aseară peste program și au muncit până la miezul nopții, muncitorii de la spații verzi erau și astăzi în jurul florilor.

„- Iaca udăm ca să nu să se usuce și să fie frumos de blajini.
– Ați muncit peste program?
– Da, ei dacă trebuie ce să facem. Florile au venit târziu și am făcut noaptea până la ora două, la trei eram acasă. Au fost mai multe brigăzi și la toate o să plătească, eu știu cât or pune deja ei or socoti merităm noi s-au nu.”

Covorul din flori va fi în scuarul catedralei până pe 17 aprilie. După aceasta, florile vor fi plantate în parcurile și scuarurile orașului.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram