/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Rusia: Instanța va decide pe 13 aprilie dacă blochează Telegram la cererea Roskomnadzor

missing
12 aprilie 2018, ora 11:34

„Procesul dat este legat de diseminarea informațiilor și, din moment ce Telegram nu este oferă cheile pentru decodarea mesajelor, am depus cerere de executare imediată a hotărârii dacă cererea este satisfăcută”, a spus reprezentantul Roskomnadzor.

Interfax informează că instanța se va pronunța asupra cererii vineri, 13 aprilie. De asemenea, instanța de judecată a satisfăcut cererea Roskomnadzor și a inclus FSB-ul din Rusia pe cazul dat în calitate de persoană terță.

FSB a solicitat Telegram să furnizeze cheile de criptare pentru a accesa corespondența mai multor utilizatori. Serviciul a făcut cererea în baza unui ordin propriu din 2016, care îi conferă astfel de competențe. Telegram a refuzat să facă acest lucru. După aceea, instanța a amendat Telegram cu 800 de mii de ruble.

În martie 2018, Curtea Supremă a respins cererea Telegram de a recunoaște ordinul FSB drept ilegal. Roskomnadzor a dat Telegramului 15 zile pentru a transmite cheile de criptare FSB-ului, termen care a expirat la 4 aprilie. La 6 aprilie, Roskomnadzor a intentat un proces de judecată pentru a restricționa accesul la messenger.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram